شنبه / ۲ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۲
سرویس : مطالب ویژه
کد خبر : ۱۱۶۱۷
گزارشگر : ۱۵۷۴
سرویس مطالب ویژه

پلی از جنس اقتصاد دانش بنیان برای توسعه سیستان و بلوچستان

مدتی است که دانش بنیان شدن اقتصاد مورد تأکید مسئولان کشور قرار گرفته و می‌توان گفت این امر به یک گفتمان مشترک در جامعه تبدیل شده امّا تحقق این اقتصاد مستلزم تلاشی بی وقفه از سوی دستگاه های اجرایی است.

پلی از جنس اقتصاد دانش بنیان برای توسعه سیستان و بلوچستان
(شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱) ۱۳:۵۲

با تحولات فناورانه در دنیا اقتصاد دانش بنیان یکی از عوامل موفقیت کشورهای پیشرفته محسوب می شود، در واقع اداره جامعه با محوریت دانش بنیان نقش مهمی در افزایش بازدهی و کاهش هزینه های تولید دارد که می‌توان آن را بازوی قدرتمند در خط مقدم توسعه محسوب کرد.

هم‌اینک ایران به واسطه ظرفیت علمی فراوان، به‌کارگیری گسترده اطلاعات برای تولید و عرضه کالاها و خدمات، در بطن اقتصاد دانش بنیان قرار دارد.

نگاهی به شعار سال‌های گذشته نشان می‌دهد که در دست کم یک دهه گذشته، تحول در اقتصاد کشور مهمترین دغدغه رهبر معظم انقلاب بود و انتخاب شعار امسال با عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» تجلی توجه به تولید با محوریت و اولویت دانش‌بنیان است.

استعداد و ظرفیت های زیرساختی و نیروی انسانی موجود در پارک علم و فناوری سیستان وبلوچستان نسبت به کل کشور کم نظیر و بسیار فوق العاده بوده که به عینه تحقق اقتصاد دانش بنیان را نوید می‌دهد.

سیستان وبلوچستان دارای مراکز دانشگاهی متعددی بوده که اگر این ظرفیت علمی به کمک صنعت در استان بیاید شاهد توسعه این خطه زرخیز کشور خواهیم بود.

مدتی است که در سرزمین نخل و آفتاب نیز از اقتصاد دانش بنیان خبر‌های گوناگون و خوشایندی شنیده می‌شود که نوید بخش توسعه ای نه چندان دور برای این دیار قهرمان پرور است.

ورود برند (s&b) به دنیای دیجیتال مارکتینگ سیستان وبلوچستان

یکی از راه های موفقیت در بازار برند سازی است که با توجه به توسعه فناورانه نیاز آن در استان بیش از گذشته احساس می‌شد بنابراین درگاه فروش اینترنتی محصولات استان و برند (s&b) ایجاد شد که تولیدکنندگان می‌توانند محصولات خود را در این بستر عرضه کنند.

از کسب رتبه دوم در ایجاد خانه های خلاق تا افزایش ۷۶ شرکت خلاق و دانش بنیان

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طبق ارزیابی های وزارت علوم این استان رتبه دوم ایجاد خانه های خلاق را به خود اختصاص داده است.

مدرس خیابانی ادامه داد: بر اساس شاخص هایی چون تعداد شرکت های دانش بنیان، میزان فضای خانه های خلاق، اشتغال در شرکت های دانش بنیان، تعداد محصولات فناور محور، تجاری سازی و استفاده از روش های نوین و پشتیبانی علمی از واحدهای تولیدی مراکز رشد استان ارزیابی شدند.

وی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ۳۱ درصد به فضای پارک به میزان ۱۳ هزار متر مربع افزوده شده که موجب افزایش ۵۰ درصدی تجاری سازی شرکت های دانش بنیان شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۷۶ شرکت دانش بنیان و ۸ خانه خلاق در استان به وجود آمده که باعث شده تا ۴۳۰ نفر به شاغلین این حوزه افزوده شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین طی این مدت ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های استارتاپی اعطا شد که موجب شد تا شاهد رشد ۲ برابری نسبت به گذشته باشیم.

مدرس خیابانی تصریح کرد: ساخت ۶۷ محصول صنعتی در استان و فروش ۲ برابری واحدهای فناور محور به میزان ۸۵۰ میلیارد ریال و صادرات ۵۰ میلیارد ریال محصولات فناور محور با افزایش ۱۵۰ درصد نسبت به سال قبل از جمله اقدامات انجام شده در حوزه اقدامات اقتصاد دانش بنیان است.

وی ادامه داد: ۶۰ هسته نوآوری نیز ایجاد و دوره های آموزشی برای بیش از ۸ هزار نفر برگزار شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: مراکز فناوری و رشد در شهرهای زابل، سراوان، ایرانشهر، چابهار شکل گرفته و مراکز زهک، تفتان، هیرمند و دشتیاری نیز در حال تکمیل است.

مدرس خیابانی تاکید کرد: فاز اول کارخانه نوآوری زاهدان به متراژ ۸ هزار مترمربع در شهریور ۱۴۰۰ شکل گرفت و فازدوم به متراژ ۵ هزار مترمربع شروع به فعالیت کرد.

وی افزود: بخش جدیدکارگاهی درمحل پارک علم وفناوری به مساحت ۵ هزار مترمربع نیز ایجاد شد که نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: نمایشگاه شرکت های دانش بنیان،فناور و خلاق با هدف ارائه محصولات فناورانه شرکت های مستقر در پارک و سایر دستگاه های اجرایی و در راستای توسعه بازار محصولات در بازار پاکستان و افغانستان با حضور بیش از ۱۹۵ شرکت دانش بنیان، خلاق و فناور برگزار شد.

به طور کل می توان گفت با بسط اقتصاد دانش بنیان اتفاقات خوبی برای سیستان وبلوچستان رقم خواهد خورد که این مزایا نهایتا باعث ارتقای سطح زندگی مردم استان و استفاده از ظرفیت‌های فراوان منطقه خواهد شد که باید مسئولان و متولیان امر نگاه ویژه‌تری به این موضوع داشته باشند.

تعداد بازدید : ۱,۲۵۱
(شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱) ۱۳:۵۲
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید