به گزارش روابط عمومی استانداری؛ جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان به ریاست علیرضا مرحمتی معاون امنیتی و انتظامی استانداری و با حضور اعضای این کمیسیون در استانداری برگزار شد.
مرحمتی در این نشست اظهار داشت: افزایش آمار کشفیات نگران کننده است و این افزایش آمار گرچه خوب است اما آنچه که کشف می شود یک سوم اقلام قاچاق شده است که این افزایش، بیانگر افزایش قاچاق این کالاهاست.
وی افزود: قاچاق سوخت، روغن، آرد و دارو شامل دو بخش است که بخشی از این قاچاق مربوط به تجارت و بخشی از توطئه معاندین است.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری تصریح کرد: قطعا در پشت تجارت قاچاق سازمان یافته یا یک مافیای تجارتی و یا یک مافیای ضد امنیتی وجود دارد و کسانی که این مافیای تجارت را در دست دارند دارای سیستم برنامه ریزی شده و پیشرفته هستند.
وی ادامه داد: در حوزه مقابله با موضوع قاچاق به اندازه کافی قانون و بخشنامه داریم اما برای اجرای این قوانین و بخشنامه ها باید به اندازه کافی اشراف اطلاعاتی داشته باشیم و برای این امر نهادهای اطلاعاتی باید بیش از پیش فعال شود و یک جامعه اطلاعاتی در حوزه تجارت قاچاق گردآوری نمایند.
محمدمحبی دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری در حاشیه این نشست گفت: شناسایی سر شبکهها و سرباندهای اصلی قاچاق روغن در اولویت این ستاد است بطوریکه در این راستا ۱۰۱ درصد رشد شناسایی این سر شبکهها و سرباندهای سازمانیافته را در استان داشتیم.
محبی اظهارداشت: برابر ابلاغ اخیر ریس جمهور دستورالعمل پیشگیری از قاچاق کالا و ارز به تمامی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی ارسال و این مهم در این جلسه مطرح و نقشه راه برای ۱۴۰۱ مشخص شد.
وی افزود: رییس جمهور روی بحث تقویت مبادلات مرزی، فعالیت مباحث کولبری، بازارچههای مرزی و موضوع سامانههای مبارزه با قاچاق تاکید ویژه داشتهاند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: موضوعی که هماینک گریبانگیر مردم استان شده در بحث روغن، آرد، سوخت قاچاق و دارو که عمده کالاهای اساسی قاچاق را تشکیل میدهند، بهره نبردن از همین سامانههای مبارزه با قاچاق است.
وی تصریح کرد: هجمهای که به سیستان و بلوچستان در بحث قاچاق وارد میشود، بر روی عدم نظارت استانهای مرکزی و استانهای همجوار است و براساس رصدی که در این حوزه انجام و مشاهده شده برخی از کالاها بویژه روغنی که سهمیه استانهای مرکزی است به این استان وارد میشود.
محبی خاطرنشان کرد: در این جلسه بررسی شد که نقاط هدف، ظرفیت و سامانههای که در این حوزه میتوان از آن کمک گرفت را فعالتر کنیم و طبق تاکیدی که رئیسجمهور در این رابطه داشتند، با دستگاههایی که کوتاهی کنند ۱۰۰ درصد از سوی سیستم قضایی برخورد خواهد شد و این رصد هم از سمت مجموعه کمیسیون برنامه ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام و گزارش آن را به مردم خواهیم داد.
وی یادآور شد: براساس رصد اقدامات سال گذشته بیشاز ۴۰۷ درصد رشد کشفیات در بحث روغن داشتیم عملا یعنی علاوهبر روغن سهمیه استان مازاد نیز وارد منطقه شده که متاسفانه به واسطه بحث نوسانات نرخ ارز تمایل این محصول به قاچاق زیاد است.